Assyriska droomt van Zweedse 1e klasse

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Assyriska droomt van Zweedse 1e klasse
Foto: © SC

In de heenwedstrijd van de Zweedse nacompetitie-barrages heeft Assyriska met 2-1 gewonnen van Örgryte IS. Hierdoor begint Assyriska volgende zondag met een licht voordeel aan de terugwedstrijd. De winnaar van de barrageduels komt volgend seizoen uit in de Allsvenskan, de Zweedse eerste klasse, terwijl de verliezer een klasse lager in de Superettan aan de slag moet.

In Zweden komt het nummer drie uit de Superettan op het eind van het seizoen uit tegen het nummer twaalf uit de Allsvenskan. Beide ploegen maken in de vorm van twee barrageduels uit wie volgend seizoen in welke divisie uitkomt. Örgryte raakte dit seizoen in de Allsvenskan niet verder dan de twaalfde plaats, terwijl Assyriska na een sterk seizoen in de Superettan beslag legde op de derde plaats. De Zweedse tweedeklasser die opgericht werd door vluchtelingen uit het Midden-Oosten - de naam van de club verwijst naar Assyrië, een machtig rijk uit de Oudheid ter hoogte van Mesopotamië - krijgt door zijn 2-1-overwinning dan ook de uitgelezen kans om het uitststekende seizoen te bekronen met een plaats in de Zweedse koningsklasse.

Al na vijf minuten klom Assyriska op voorsprong via Ivan Isakovic, die een voorzet van Stefan Batan afrondde. Vier minuten voor rusten bracht de Braziliaan Paulinho Örgryte opnieuw langszij, maar kort na de pauze bezorgde Kabba Samura met een knappe solorun en dito schot Assyriska alsnog de zege. Assyriska kan komende zondag in Göteborg dus met goeie moed aan de terugwedstrijd beginnen, hoewel Örgryte met een 1-0-overwinning alsnog het behoud kan afdwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties