Analyse United en OHL lopen verder uit op concurrentie

Niels Hendriks
| 0 reacties
United en OHL lopen verder uit op concurrentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVSK United blijft ook na deze speeldag alleen ongeslagen leider dankzij winst in de topper tegen SK Tongeren. Ook OH Leuven won zijn partij zodat de derde in de stand Tongeren al aankijkt tegen een achterstand van vijf en zeven punten op OHL en United.

OH Leuven had het vandaag niet onder de markt met het fel knokkend Kelmis. Maar dankzij een doelpunt van de ingevallen Manu Lanvu twee minuten voor het einde wist OHL toch met 2-1 te winnen van het stugge Kelmis. Gisterenavond wist KVSK United de Limburgse topper in het Fenix stadion met 1-3 te winnen van SK Tongeren na een ware thriller. De doelpunten werden gemaakt door uitblinker Delande, Heymans, Origi en nog eens Heymans. United is zo al dertien wedstrijden op rij ongeslagen.

Rode lantaarn Seraing kreeg vandaag een enorme pandoering om de oren, het ging met maarliefst 7-0 de boot in op het veld van Diegem. Onderaan in de rangschikking deed KVK Tienen een uitstekende zaak door met 0-1 te gaan winnen in Walhain. Charleroi Marchiénne heeft blijkbaar vertrouwen geput uit de bekeruitschakeling van Cercle Brugge, het won met 2-0 van Francs Borains waardoor het samen met Tienen enkele plaatsen stijgt.

Gisterenavond deden de Limburgse ploegen Veldwezelt en Bocholt een erg slechte zaak. Veldwezelt ging met 1-2 onderuit tegen Namen. Bocholt VV dat maar nipt verloor van Anderlecht in de beker slaagde er niet in om hun goede prestatie over te doen en verloor met 2-4 van WS Woluwe. Ook Kermt-Hasselt verloor met 2-1 van Sprimont zodat United de enige Limburgse ploeg is die erin slaagde om zijn partij winnend af te sluiten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties