Zvonko Milojevic: “Ik heb zwaar afgezien.”

Julie Néman
| 0 reacties
Zvonko Milojevic: “Ik heb zwaar afgezien.”
Foto: © SC

Zvonko Milojevic is terug van weggeweest. De 33-jarige doelman heeft er echte lijdensweg opzitten, maar drie zware knie-operaties later staat hij er terug.
   
“Na de eerste competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen STVV begon de miserie”, vertelt Milosevic. “Een ingreep aan de meniscus bleek noodzakelijk. Ik werkte aan mijn terugkeer maar bleef pijn voelen. Op 14 december kon ik dan toch wederoptreden tegen Gent. Voorlopig mijn laatste officiële wedstrijd in het A-elftal. Daarna liep het terug fout. Op 22 december werd ik voor de tweede keer geopereerd aan de knie. Ook dat bracht geen soelaas. Uiteindelijk bleek de mediale band totaal verzwakt te zijn en los te zitten. Op 29 april volgde dan de laatste operatie. Nu na anderhalf jaar revalideren voel ik me terug de
oude. Het is een enorme last die van mijn schouders valt. De voorbije periode was mentaal enorm zwaar, ik heb afgezien.”
 
Nu blijft de vraag of de doelman tegen Oostende onder de lat zal staan. “Dat weet ik nog niet. De trainer liet nog niet in zijn papieren kijken. Lazic sukkelt wat met een letsel aan de adductoren maar kon vrijdag en zaterdag toch zonder problemen meetrainen. Ik sta alleszins klaar als de trainer me nodig heeft. Wat ook de keuze is, ik zal die respecteren. Er telt maar één ding en dat is winnen tegen Oostende.”
 
Ondertussen loopt ook Lazic rond in Lokeren, een concurrent die hij zelf voorstelde aan het bestuur. “Lokeren zat begin dit seizoen met een serieus keepersprobleem toen ook De Wilde geblesseerd uitviel. Het bestuur ging koortsachtig op zoek naar een vervanger. Toen heb ik de naam van mijn landgenoot Lazic laten vallen. Uiteindelijk bleek hij de beste doelman van een reeks testers. Het lot wil nu dat we onder ons beiden moeten uitmaken wie de nummer één wordt. Op het veld zijn we elkaars concurrenten maar eens daarbuiten de beste vrienden.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties