Aardbeving treft Italiaanse topvoetballers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Aardbeving treft Italiaanse topvoetballers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is winterstop in Europa en vetbetaalde Italiaanse vedetten uit de Serie A die met hun gigantisch salaris geen blijf weten trekken naar landen als Thailand en de Malediven. De aardbeving van 9.0 op de Schaal van Richter nabij het Indonesische Sumatra, de vierde zwaarste sinds 1900, heeft hen dan ook, via de tsunami's of vloedgolven, getroffen.

Cristiano Lucarelli (Livorno) verblijft op de Malediven en vertelde in een reactie dat hij doodsangsten heeft uitgestaan: "We zagen een gigantische golf op ons afkomen en we waren net op tijd om me samen met de kinderen uit de voeten te maken. We kamperen nu in de hal van het hotel zonder licht en water. Morgen huur ik een vliegtuig om terug naar huis te keren."

Filippo Inzaghi (AC Milan) die eveneens op de Malediven op vakantie was liet per sms weten dat hij op tijd terug zou zijn om de trainingen aan te vatten. Zijn ploegmaat Alessandro Nesta en Marco Materazzi (Inter Milan) zaten net op het vliegtuig toen de gevolgen van de immense aardbeving toesloegen. Paolo Maldini (AC Milan) en Gianluca Zambrotta (Juventus) zijn al heelhuids terug in Italië. 

De aardbeving eiste ondertussen al het leven van om en bij de 23.000 mensen. Het dodental zal allicht nog oplopen omdat vele lichamen nog niet geborgen zijn en de totale impact van de ramp nog niet duidelijk is.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties