Wie gaat voor de titel in de Bundesliga?

Wie gaat voor de titel in de Bundesliga?
Foto: © SC

Vrijdag start de terugronde van de Bundesliga met de match Bayern Munchen - Hamburger SV, Live te volgend op ARD vanaf 20.30 uur.

Bayern is en blijft titelkandidaat nummer één. Misschien kan een zwaar Europees programma zijn tol eisen, de kern van Bayern is normaal toch uitgebreid genoeg om dit op te vangen.
De competitieleider heeft een goede winterstage achter de rug en kan rekenen op een nagenoeg volledige kern. Morgen speelt Bayern nog vriendschappelijke in en tegen Keulen, en dinsdag staat de wedstrijd tegen Fortuna Dusseldorf ter gelegenheid van het nieuwe stadion op het programma.

Bij Schalke is het optimisme zeer groot en spreken de fans over niets anders dan de eerste landstitel sinds 1958. Het zal er voor de blauw-witten van trainer Rangnick vooral op aan komen om regelmatig te zijn want hier wringt het schoentje meestal in Gelsenkirchen.
Vooral thuis mogen er nu geen punten meer weggegeven worden. Verder baren de kwetsuren van Lincoln en Bordon zorgen, en ook Poulsen sukkelt nog met de knie.

Bij landskampioen Bremen is ook niet alles koek en ei: een massa doelpunten te slikken gekregen tijdens de oefenstage, ondanks de 6-5-zege gisteren tegen Trabzonspor.
Ook de kopstoot van verdediger Micoud op Ernst op de training ging niet onopgemerkt voorbij maar is intussen binnenkamers uitgepraat. Indien Werder nog mee wil doen voor de titel is enige stabiliteit toch wel nodig om de zes punten achterstand op de leider Bayern goed te maken.

Derde kandidaat op de titel is VFB Stuttgart. Ook bij de Schwaben heerst onrust: keeper Hildebrand heeft nu meer bedenktijd gevraagd heeft over zijn contractverlenging. Heinen en Streller zijn er nog geblesseerd en de smalle spelerskern kan trainer Sammer wel eens parten gaan spelen. Zaterdag moeten de Schwaben naar Mainz.

Of er ook nog rekening moet gehouden worden met Wolfsburg valt af te wachtten. De ploeg van Erik Gerets speelt haar eerste match thuis tegen Dortmund en hoopt op spelmaker 'd Allessandro die nog niet helemaal fit is. Als Gerets er toch in zou slagen de titel binnen te halen, gaan er voor de Belg waarschijnlijk een hoop andere deuren open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties