Zoff nieuwe coach van Fiorentina

Zoff nieuwe coach van Fiorentina
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dino Zoff is de nieuwe coach van Fiorentina. Hij vervangt met onmiddelijke ingang de zopas ontslagen Sergio Buso. Voor La Viola is het al de derde hoofdtrainer dit seizoen.

Eind oktober was er al het ontslag van Enrico Mondonico. Fiorentina zocht toen nog de opvolger in eigen rangen en Sergio Buso werd als coach aangesteld. Ook echter hij kon het tij niet keren en nu krijgt Dino Zoff zijn kans.

Het was voor Zoff van september 2001 geleden dat hij nog de leiding over een ploeg had. Toen werd hij ontslagen bij Lazio Roma. Daarvoor was de legendarische doelman hoofdcoach bij zijn ex-ploeg Juventus Turijn en de Italiaanse nationale ploeg, die hij leidde op Euro 2000. Tevens was hij enige tijd voorzitter van Lazio.

Zoff tekende een contract tot medio 2006. Toch wel een verrassing want al een tijdje waren er geruchten te horen dat Cesare Prandelli deze zomer de touwtjes bij Fiorentina in handen zou nemen. De 64-jarige Zoff zal zijn debuut deze woensdag maken in de Coppa Italia-wedstrijd tegen AS Roma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties