Buffel maakt zijn eerste voor de Rangers

In de halve finale van de Schotse ligabeker lukten de Rangers een zevenklapper: Dundee United werd met liefst 7-1 naar huis gestuurd.

Thomas Buffel speelde op rechts, en leverde een assist aan Nacho (1-0). Later miste hij nog een kopkans, maar in de 67e minuut scoorde onze landgenoot dan toch (3-1). Vanop 3 meter kwam hij bij een voorzet van Nacho goed voor zijn man en tikte de bal aan de tweede paal binnen. Een erg welkom doelpunt voor de Rangers, want Dundee had kort na de rust via Jason Scotland de aansluitingstreffer gescoord en was op dat moment nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Zo raakte het schot van McIntyre beide palen, voor de bal in de armen van debuterend Rangers-doelman Waterreus hobbelde.

Na de treffer van Buffel was het echter over en uit voor Dundee, en werd het nog een ware afslachting. Scoorden nog voor de Rangers: Nacho (2), Prso, Ricksen en Thompson (2x). nacho miste kort voor de rust nog een strafschop. In de finale komen de Rangers Motherwell tegen.