Moldovan hangt schoenen aan de haak

Moldovan hangt schoenen aan de haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Viorel Moldovan heeft, ondanks aanbiedingen uit Frankrijk en andere landen, beslist om een einde te maken aan zijn voetbalcarrière. De 32-jarige Roemeen voetbalde tot voor kort voor Servette Genève, maar na het faillissement van de Zwitserse club, besliste de Roemeen er een punt achter te zetten.

In het seizoen 2000-2001 werd de Roemeense aanvaller Frans landskampioen met FC Nantes en in 2004 speelde hij de finale van de Coupe de la Ligue.

Hij begon zijn carrière in 1990-1991 bij Gloria Bistrita, waar hij na drie seizoenen weggeplukt werd door Dinamo Boekarest. In 1995 zette hij de stap naar Neuchâtel Xamax in Zwitserland, waar hij slechts één seizoen bleef. Grasshoppers Zurich werd zijn nieuwe werkgever, maar ook daar vertrok hij na één jaar. Het Engelse Coventry City bood hem een mooi contract aan, maar een jaartje later keerde Moldovan met hangende pootjes terug naar Grasshoppers Zurich. In 1998-1999 trok hij naar het Turkse Fenerbahçe, waar hij twee seizoenen mee het mooie weer maakte. Toen trok de Roemeen naar FC Nantes, waar hij - de tussenstap van enkele maanden bij Al Wahda (Verenigde Arabische Emiraten) niet meegerekend - vier seizoenen bleef. Servette Genève werd zijn laatste werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties