Vaessen: "Tweede plaats is onrealistisch."

Julie Néman
| 0 reacties
Vaessen: "Tweede plaats is onrealistisch."
Foto: © SC

RC Genk is met een twaalf op twaalf goed bezig en er wordt al stiekem over Europa gesproken. Misschien hoort voorzitter Jos Vaessen de hymne van de Champions League alweer in de verte nu Genk evenveel punten heeft als Anderlecht en halt heeft gehouden op de derde plaats? "Zeker niet, dat is onrealistisch," houdt Vaessen beide voeten op de grond. "Voor mij bedraagt de kloof met Anderlecht nog steeds zes punten."


Jos Vaessen was aan de winterstop niet tevreden over de prestaties van zijn team in de heenronde. De remonte bij de start van de terugronde bevalt hem natuurlijk wel. "We hebben duidelijk aan kwaliteit gewonnen," aldus Vaessen. "Dat is ook niet verwonderlijk. De transferperiode in het tussenseizoen was mislukt, dat hebben we tijdens de winterstop gecorrigeerd. De drie nieuwkomers hebben ons zowel rechtstreeks als onrechtstreeks versterkt. Het is nog te vroeg om hen te beoordelen, maar ze hebben al wel getoond dat ze over potentie beschikken. Bovendien kunnen ze alleen maar sterker worden, als de aanpassingsperiode achter de rug ligt. Maar ook onrechtstreeks hebben die transfers een positief gevolg: de concurrentie in de groep is aangescherpt. Een aantal spelers haalt daardoor een veel hoger niveau dan tijdens de heenronde."

Ondans de vliegende start in 2005 verliest Vaessen de tekortkomingen in de groep niet uit het oog. "Je kan onmogelijk ontkennen dat we het thuis steeds moeilijker en moeilijker krijgen. Als de tegenstrever alles dichtgooit, vinden we niet de middelen om een match open te breken. Het probleem situeert zich niet zozeer bij de spitsen, wel bij de aanvoer. Dat is iets waar we moeten over nadenken naar de toekomst toe. Voor alle duidelijkheid: ik verwijt de bezoekende ploegen niks, wij doen precies hetzelfde op verplaatsing."

"Die derde plaats blijft ons doel, we hebben genoeg kwaliteiten om Europees voetbal te halen. Ik denk niet dat de wedstrijd zaterdag op Standard al cruciaal zal zijn, daarvoor duurt de competitie nog te lang. Met onze voorsprong van twee punten hoeft verliezen zelfs geen
ramp te betekenen. Gelijk spelen is een goed resultaat, winnen zou fantastisch zijn. Ookal staan we dan gelijk met Anderlecht, ze staan voor mij zes punten voor ons, die tweede plaats is onrealistisch. Ik kijk ook liever niet te veel naar dat klassement. We leven beter van week tot week, daar volg ik onze trainer volledig in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties