Analyse Merseyduo moet toppers laten gaan

Yves Dekoning
| 0 reacties
Merseyduo moet toppers laten gaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea, Manchester United en Arsenal zullen dit seizoen de top drie in de Premier League vormen. Na een nieuwe nederlaag voor Everton en Liverpool is dat wel duidelijk. De Merseysiders krijgen in de strijd voor de vierde plaats concurrentie van Middlesbrough, Bolton, Charlton en wie weet zelfs Tottenham en Aston Villa. 

Leider Chelsea beleefde in Everton een lastige namiddag. Na acht minuten kreeg bij de Toffees James Beattie al rood, toch won Chelsea maar met 0-1. Manchester United blijft aanklampen op negen punten van de koploper. De Mancunians wonnen, vooral dankzij Wayne Rooney, de derby tegen Manchester City met 0-2.

Nummer drie Arsenal pakte uit met een sterk staaltje voetbal. Niet alleen werd Crystal Palace ingeblikt met 5-1, de Gunners deden dat zonder Engelsen. De elf buitenlanders op het veld verstonden elkaar blijkbaar goed. Thierry Henry scoorde twee keer van de vijf thuisdoelpunten. Na de nederlaag van Everton heeft Arsenal nu negen punten voorsprong op de vierde.

Liverpool blijft vijfde, ondanks een nederlaag in Birmingham. De Mighty Reds speelden hun slechtste match in jaren en verloren met 2-0. Bolton had een sterk keepende Mark Schwarzer nodig om Middlesbrough op 0-0 te houden. Beide teams blijven in de running voor Europees voetbal, en zelfs voor de Champions League. Charlton en Tottenham spelen op 16 maart tegen elkaar. Doordat iedereen in de subtop zo vaak punten laat liggen, maakt ook Aston Villa nog kans op de vierde stek. Tegen Portsmouth werd moeizaam gewonnen met 1-2. Het versschil tussen nummer tien en nummer vier bedraagt dertien punten, maar mits een goeie reeks ... 

West Brom en Southampton spelen volgende week het duel van de laatste kans. De verliezer krijgt de rode lantaarn. Vooral voor Bromwich wordt het erg zwaar als het niet wint. Ook Norwich blijft op een degradatieplaats steken. De Canaries kregen een pandoering van Blackburn. Eén treffer van Morten Gamst Pedersen en twee van Paul Dickov zorgden voor een eindstand van 3-0 op Ewood Park. Fulham en Newcastle spelen later.






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties