Valencia verzekert zich van goede uitgangspositie

Valencia heeft zijn favorietenrol in het duel tegen Steaua Boekarest waargemaakt.  De Spaanse landskampioen speelde niet echt overtuigend, maar won wel eenvoudig en verdiend met 2-0.  Het overwicht was in de eerste helft voor de thuisploeg, maar dit leidde tot weinig concreet gevaar.  Toch kwam ook Steaua er een aantal keer gevaarlijk uit, maar doelman Palop werd amper aan het werk gezet.  Kort voor de rust viel het openingsdoelpunt voor de thuisploeg.  Di Vaio werkte af op aangeven van Caneira.
Na tien minuten in de tweede periode besliste Aimar de wedstrijd met een rechtstreekse vrije trap.  De thuisploeg toonde zich tevreden met een 2-0 overwinning, die Valencia toelaat met een relatief gerust hart af te reizen naar de Roemeense heksenketel.  Steaua kreeg nog één kans op het belangrijke doelpunt op verplaatsing, maar de paal stond in de weg.  In de slotfase verhinderde Steaua-doelman Khomutovski dat Corradi de score nog verhoogde.