Standard speelt zaterdag wel

Standard speelt zaterdag wel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard speelt morgen wel op het veld van Lokeren. Dat beslisten de spelers zelf na een gesprek met de directie na de ochtendtraining.

Gisteren dreigde de spelers van Standard met een staking na het, volgens hen, schandalige optreden van het gerecht. Woensdag werden al enkele huidige en voormalige bestuursleden meegenomen voor ondervraging, gisteren waren enkele spelers aan de beurt.

Het was vooral de manier waarop de spelers werden meegenomen, die wrevel opwekte. Karel Geraerts sprak van een arrestatie zoals in een film. Als protest hiertegen wouden de Standard-spelers zaterdag niet spelen.

Deze middag werd er echter een bocht van 180° gemaakt na een gesprek en waarschijnlijk onder druk van het bestuur. Officieel klinkt het bij de spelers dat ze willen spelen in het belang van de club, uit respect voor het Belgisch voetbal en de fans van Standard.

Het bestuur van de Rouches kreeg gisteren wel twee serieuze waarschuwingen van wat er zou gebeuren als men niet zou spelen. Zowel de voorzitter van de Voetbalbond, Jan Peeters, als de voorzitter van de Profliga, Jean-Marie Philips, zeiden dat niet spelen gelijk stond aan 5-0 verlies en misschien drie weggegooide punten. Drie punten die Standard in zijn race om Europees voetbal best zou kunnen gebruiken.

Een andere waarschuwing kwam van Lokeren, dat weeral eens geld rook. Bij monde van Patrick Orlans zei de club dat het niet alleen met 5-0 zou winnen, maar dat het ook een schadaclaim zou indienen. Een claim van tussen de 75.000 en 100.000 euro, wat gelijk staat aan de gemiddelde wedstrijdinkomsten van een geheel seizoen. Zover lijkt het echter niet te komen aangezien de spelers van Standard toch hun clubkleuren willen verdedigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties