Kalmar zet speler op non-actief wegens zedenmisdrijf

viki meeuwis
| 0 reacties
Kalmar zet speler op non-actief wegens zedenmisdrijf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een 20-jarige speler werd vorige week beschuldigd van het zwanger maken van een dertienjarig meisje. Op de website van de Kalmar FF wordt door het bestuur van de club officieel afstand genomen van de zaak.
 
De speler zelf ontkent dat hij de vader van het kind zou zijn, maar geeft wel toe dat hij en het meisje sexuele betrekkingen hadden. Het meisje in kwestie is bovendien de dochter van de directeur van Kalmar FF. De speler wordt nu door de club voor onbepaalde tijd geschorst in afwachting van het verdere onderzoek naar de vermeende feiten. Bovendien wil Kalmar FF een onderhoud met de vorige club van de speler om uit te maken of de feiten dateren van voor hij een contract ondertekende bij de club uit Småland.
 
De naam van de speler werd nog niet bekend gemaakt in de pers maar op het internet en opverschillende forums werd er druk gespeculeerd over wie de man in kwestie zou zijn.
Volgens media-experte Anja Hirdman, is de reactie van het bestuur van Kalmar FF begrijpelijk gezien ze niet in verdere veronderstellingen uit de media wil betrokken worden zolang het onderzoek loopt.
Bovendien werd Zweden recent nog door een ander sexschandaal opgeschrikt. Toen ging het om drie ijshockeyspelers uit de Zweedse nationale ploeg, de Tre Kronor. De spelers werden door een meisje van tweeëntwintig beschuldigd van sexueel misbruik na een wilde nacht in een hotel in Stockholm. De clubs van de drie spelers reageerden nogal driest op de beschuldigingen en ontsloegen de spelers zonder de uitkomst van het onderzoek af te wachten.
Kalmar wil kritiek voorkomen en heeft daarom op hun website uitleg gegeven naar het hoe en waarom van de schorsing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties