Analyse Zulte laat punten liggen.

Jan Martynowski
Zulte laat punten liggen.

De competitieleider in tweede raakte niet voorbij Hamme. De eerste helft liep vrij gelijkmatig met kansen voor beide ploegen. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen de net ingevallen Van Hyfte alleen door mocht en 1-0 op het bord zette.

Na rust toonde Zulte-Waregem dat het wilde winnen, en Tankary maakte snel gelijk. Toch kwam Hamme weer op voorsprong toen Flies scoorde. Het bleef echter een halve stunt voor de thuisploeg, want Tony Sergeant hing de bordjes alsnog gelijk.

De leider houdt nog een ruime voorsprong van tien punten op Geel, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Waasland kende een offday in Tubeke en verloor met 5-1. Buelincx en Sbaa scoorden elk twee maal, Meeusen scoorde de tegentreffer. Red Star haalt hierdoor slechts een één op zes.

Het wordt dan ook bijgehaald op de vijfde stek door Ronse, dat 3-3 gelijk speelde tegen Aalst. De andere zondagwedstrijd was Kortrijk- Virton. Nong, ex-Brussels, scoorde weer tweemaal voor de Westvlamingen en bezorgde de thuisploeg zo mee een 3-1 winst.