Lierse: Reacties bestuur en spelersgroep op ontslag

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse: Reacties bestuur en spelersgroep op ontslag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel spelers, technische staf als supporters reageerden eensgezind over het ontslag van de bestuursleden. "Dit hadden ze niet verdiend", luidde het uit alle hoeken. Voor de ingang naar de persruimte hingen spandoeken met de opschriften: "laat je niet zomaar doen Gasten" en het "Gaston Vets stadion", een uithaal naar Burgemeester Vanderpoorten, het stadion draagt momenteel de naam van haar vader.

Enkele reacties: 

Kapitein Yves Vanderstraeten: "zolang ik al bij Lierse speel, had ik een goede relatie met Gaston, zowel in goede als in slechte tijden. Hij heeft alles gedaan om de club te redden, en is een echte Lierse-man. De manier waarop hij nu aan de kant wordt geschoven, is toch zeer te betreuren." De kapitein liet zich ook ontvallen dat Gaston's hij Lierse zowat ademde maar hoe spijtig het ook is voor de club, het zal de gezondheid van Gaston Vets zeker ten goede komen. Vets streed immers in zeer zieke toestand voor de licentie van Lierse, hij stelde er zelfs een noodzakelijke operatie even voor uit.

Ook trainer Paul Put schrok even toen hij het nieuws aanhoorde: "Ik was er even niet goed van, iedereen maakt fouten, maar dit verdiende Gaston niet. Ik vond de reactie van de burgemeester, zondag op tv, laag bij de grond, zo iemand in het nauw drijven, dat doe je niet." Over de sportieve toekomst van Lierse bleef de coach voorzichtig maar toch hoopvol: "voordat de sportieve toekomst wordt bepaald, moeten toch eerst alle andere problemen van de baan zijn. De financiële problemen, wat nu hopelijk zo is, maar ook het stadion bv. Zet de juiste mensen op de juiste plaats en laat ze eerst andere prioriteiten afhandelen. Pas dan kunnen we samen zitten over het sportieve en onze visie voor volgend seizoen bepalen.” 

Investeerder Theyskens reageerde ook gematigd: "Ik had zeker gehoopt dat ze officieel aan boord zouden blijven. Mensen met zo'n hart voor de club laat je niet zo vertrekken. Wat belangrijk is is dat de know how die bestaat ook blijft. Hun kennis moet beschikbaar blijven voor de club. Ik denk dat het nu belangrijk is dat ik zelf meer aanwezig ga zijn. Wat vandaag gebeurt was eigenlijk voorzien voor binnen vier tot vijf maanden, dus het gaat wel snel. De licentie zullen we zonder problemen halen, het negatieve nieuws zullen we ombouwen naar positief nieuws, tesamen met de oude mensen." De investeerder drukte in het interview meermaals op het feit dat hij het goed voor heeft met de club en ook dat hij de steun zal krijgen van de vroegere bestuurders.

Gaston Vets reageerde uiteraard teneergeslagen, hij vond steun bij de andere bestuurders die solidair met hem ontslag namen. Hij hoopt een krachtig signaal uit te zenden naar het stadsbestuur en hoopt zo dat de onderhandelingen met Lierse in een positieve en constructieve manier kunnen verlopen. Vets neemt afscheid met een mooi en keurig afgewerkt licentiedossier. "Als ik de reacties van de supporters zie, de mails die ik kreeg, wat ik allemaal kreeg toegezonden, dan hoop ik dat iets betekend heb voor de club. Het is géén afscheid van de club, ik zal met de zelfde gedrevenheid de mensen verder van Lierse verder helpen." 

Tot slot reageerde ook interimvoorzitter De Nijn: "We hebben eerst andere problemen besproken, zoals de licentie, we hebben een blanco dossier ingediend, met alle nodige attesten. Ik zal ooit met Gaston wel een boek schrijven over wat we hebben meegemaakt de laatste tien maanden. Het is enorm jammer wat nu is gebeurt. Daarnaast spraken we over de tribune 1, die moet zo snel mogelijk weer in gebruik genomen worden. Gaston heeft zelf mensen aangesproken die ons snél kunnen helpen." De Nijn kon ook nog kwijt dat het niet de bedoeling is voor langere tijd aan te blijven, minstens tot het einde van het seizoen zal hij de touwtjes in handen hebben. Ex-voorzitter Vets zal achter de schermen nog wel meewerken.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties