Man Utd-speler veroordeeld tot gevangenisstraf

Man Utd-speler veroordeeld tot gevangenisstraf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United-speler Mads Timm en ex-Man Utd-speler Callum Flanagan zijn door het Manchester's Minshull Street Crown Court veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het veroorzaken van een auto-ongeval met twee gewonden tot gevolg.

De feiten dateren van 14 januari van vorig jaar na een training van Manchester. Getuigen vertelde dat Timm en Flanagan tegen elkaar aan het racen waren tot de 19-jarige Flanagan de controle over het stuur verloor en botste tegen een auto die van de andere kant kwam. 

De bestuurdster van de andere auto, Angela Bourne, liep daarbij voet- en kniewonden op. De aanklager vertelde dat Bourne haar knie maar voor 70% meer kan bewegen en dat het onwaarschijnlijk was dat haar toestand zou verbeteren. Een 17-jarige passagier in de auto van Flanagan werd ook gewond en moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak.

Ondanks het feit dat de 20-jarige Timm zelf niet crashte, krijgt hij met 12 maanden cel de zwaarste straf omdat hij als aanstoker van het racen wordt gezien. Flanagan werd veroordeeld tot acht maanden cel en beiden zijn hun rijbewijs voor drie jaar kwijt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties