AC Milan en Juventus zij aan zij

Maarten Vandenabeele

Zaterdag speelden beide tenoren van het Italiaanse voetbal hun wedstrijd van de 27e speeldag en beiden brachten het tot een goed einde. Zo blijven ze samen aan de kop van de rangschikking.

Milan had het niet onder de markt bij rode lantaarn Atalanta. De Rossoneri haalden het met 1-2 maar het winnende doelpunt viel pas in de 94e minuut: Andrea Pirlo (foto) bezorgde zijn ploeg alsnog de 3 punten. Ambrosini had de kampioen na goed 70 minuten op voorsprong gebracht maar Makinwa reageerde onmiddellijk daarop met de gelijkmaker.

Juventus, opnieuw met een 'tridente' (Del Piero, Zalayeta en Ibrahimovic), had een op papier veel moeilijkere opdracht: in Roma stonden Capello, Zebina en Emerson tegenover hun club van vorig seizoen. Al na 11 minuten scoorde Cannavaro (foto) na een vrije trap van Emerson. In de 39e minuut klopte Cassano Buffon met een schot vanop links maar even voor de pauze kreeg Juve een strafschop na contact tussen Zalayeta en Dellas. Na lang over en weer gediscussieer of de fout al dan niet in de 16 gebeurde, bleef scheidsrechter Racabulto bij zijn eerste beslissing. Del Piero scoorde krachtig met rechts en hielp zo de Bianconeri aan de 3 punten want na de pauze vielen geen doelpunten meer, en herviel de wedstrijd bij momenten in een ordinaire schoppartij.