Real laat weer steek vallen

Tonnelier Caroline

Op de vorige speeldag kwam Real Madrid dankzij een overwinning tegen Betis Sevilla twee punten dichter bij Barcelona, maar die twee punten zijn ze gisteren alweer kwijtgespeeld.  In de topper tegen Valencia kwam de Koninklijke niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De Madrilenen hebben dat puntje vooral te danken aan de prestaties van Guti en Ronaldo, die een knappe partij speelden en zorgden voor de Madrileense gelijkmaker.  Ook doelman Casillas bewees nogmaals hoe belangrijk hij wel is voor dit Real.

Valencia was de betere ploeg, en kwam al na 12 minuten op voorsprong via een herboren Aimar.  De Argentijn liet met een hard schot vanop 16 meter Casillas geen kans.  Een kwartier later zorgde Ronaldo voor de gelijkmaker bij de eerste (en zowat enige) uitgespeelde kans van Real Madrid.  De Braziliaan werkte knap af na een mooie steekpass van Guti.  Valencia kreeg nog verschillende kansen op de winnende treffer, maar faalde bij de afwerking.  In de slotfase kreeg ook Ronaldo nog een goede kans, maar hij twijfelde te lang.  Door dit gelijkspel bedraagt de kloof tussen Real en Barcelona opnieuw acht punten.  Valencia blijft hangen in de grote groep kandidaten voor de derde plek.

Eerder op de avond kon Barcelona na twee gelijke spelen nog eens winnen.  Op het veld van Osasuna werd het 0-1 dankzij het achttiende doelpunt van het seizoen van Eto’o.  Hij scoorde in de 44e minuut op aangeven van Deco.  Na de rust kregen de Catalanen nog verschillende kansen om verder uit te lopen, maar zoals de voorbije weken toonde Barça zich weinig efficiënt bij de afwerking.  Osasuna toonde te weinig om aanspraak te maken op een tegendoelpunt, zodat Barcelona uiteindelijk verdiend won.  Barça speelde overigens met rouwbanden omwille van het overlijden van Rinus Michels en voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen.

In de derde partij van zaterdagavond haalde Atlético Madrid uit tegen Sevilla.  De Madrilenen wonnen op eigen veld verdiend met 3-0.  Deze ruime overwinning is een opsteker voor Atlético na de zwakke resultaten en de tegenvallende prestaties van de voorbije weken.  Vooral de manier waarop de rojiblancos gisteren hun tegenstander opzijzetten, is bemoedigend en opent perspectieven voor de strijd om Europees voetbal.  Sevilla speelde dan weer een zwakke wedstrijd en moet (opnieuw) hopen op puntenverlies van de concurrenten.  De partij was aan de rust al beslist met doelpunten van Salva, Fernando Torres en López.  In een overbodige tweede helft probeerde Sevilla wel iets te doen aan de achterstand, maar de bezoekers hadden blijkbaar een collectieve offday.  Atlético was tevreden met de 3-0 voorsprong en deed weinig moeite om verder uit te lopen.  In de slotfase keek Salva nog tegen een domme rode kaart (tweede geel) aan.