West Brom behaalt belangrijke overwinning

West Bromwich Albion heeft Birmingham verslagen met 2-0. Daarmee houdt het drie belangrijke punten in de degradatiestrijd thuis.

West Brom wist dat het moest winnen en koos regelrecht voor de aanval. Neil Clement kopte al vroeg op goal, maar de bal week af op Kenny Cunningham en dwarrelde zo over de lat. Even later kreeg Kevin Campbell een reuzekans, maar Birmingham-verdediger Jamie Clapham kon zijn inzet op de lijn keren. Albion bleef proberen en Kieran Richardson kwam er heel dichtbij, maar zijn afstandschot raakte de paal. Daarna ging de storm van West Brom wat liggen en zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op.

In het begin van de tweede helft probeerde Birmingham wat kansen te creëeren, maar Albion-goalie Russel Hoult werd niet op de proef gesteld. In de 53ste minuut kreeg West Brom dan loon naar werken als Clement een corner binnenkopte. Birmingham schoot wakker en binnen de twee minuten stond het bijna terug gelijk. De kopbal van Emile Heskey trof de binnenkant van de paal, maar verdween niet in doel. Het was Albion die wisten te scoren in de 64ste minuut. Campbell nam een vrije trap van Jonathan Greening mooi op de slof en liet Maik Taylor geen schijn van kans. Birmingham wilde nog wel wat aan die achterstand doen, maar had het geluk niet mee toen een schot van Clapham op de buitenkant van de paal belandde.

Deze overwinning is een kostbare overwinning voor West Bromwich Albion in de strijd om de degradatie. Het geeft hiermee de rode lantaarn door aan Norwich City en nadert tot op drie punten van Southampton met een match minder gespeeld. Birmingham draait een grijs seizoen en staat op een dertiende plek.