PSG onderuit bij Ajaccio, Rennes gelijk

PSG kon geen vervolg breien aan de twee overwinningen op rij in de Franse Ligue 1. Het verloor van AC Ajaccio, de voorlaatste in de stand, met 1-0. Rennes speelde 1-1 gelijk bij Metz en Sochaux won met 1-0 van Bastia.

Na een kwartier spelen kreeg Ajaccio een strafschop tegen PSG die werd omgezet door de 31-jarige Braziliaan Moreira Andre Luiz. Ajaccio hield stand en bracht PSG terug van haar voetstuk.

Stéphane Borbiconi bracht Metz na 22 minuten op voorsprong tegen Rennes, maar net voor rust maakte Alexander Frei gelijk. 1-1 was ook de stand na 90 minuten.

Araujo Ilan maakte na twee minuten zijn negende doelpunt van de competitie voor Sochaux tegen Bastia. Hij profiteerde van een misverstand tussen Sidibé en Song. Dat misverstand zou Bastia duur te staan komen, want ook op het einde van de wedstrijd stond het 1-0. Een gelijkspel zou verdiend geweest zijn voor Bastia.

Nantes won met 2-0 van Caen. Na twaalf minuten bracht Mamadou Bagayoko de thuisclub op voorsprong, maar pas in de 94ste minuut werd die voorsprong verdubbeld door de achttienjarige Roemeen Claudiu Keseru.

Hetzelfde spelverloop was er in Bordeaux-Saint-Etienne. Na een kwartier spelen maakte Darcheville er 1-0 van en net voor het einde van de wedstrijd stelde Chamakh de zege veilig.

Nice-Strasbourg was een felle wedstrijd waarin acht gele kaarten vielen. Die waren eerlijk verdeeld, net als de eindscore; 0-0.