River Plate pakt kop in Clausura

River Plate pakt kop in Clausura
Foto: © SC

River Plate heeft in de Argentijnse competitie de kop genomen. Het won thuis van Racing Club Avellaneda met 1-0, terwijl Rosario Central, dat na vier speeldagen evenveel punten telde als River Plate, slechts 3-3 gelijkspeelde tegen Lanús.
 
Zo’n 77.000 toeschouwers volgden de wedstrijd in het stadion Monumental, maar zagen niet veel spektakel. Voor de rust vielen er kansen op te tekenen voor Ernesto Farías en José Sand, beiden voor de thuisclub, maar gescoord werd er niet.
 
River Plate kwam fris uit de kleedkamers en Luis González tekende meteen de 1-0 aan. Racing Club Avellaneda moest komen en probeerde dat ook, maar Lisandro López en Marcelo Guerrero slaagden er niet in om de gelijkmaker te scoren. De prestatie van Constanzo, de doelman van River Plate, is daar niet vreemd aan.
 
In de Clausura 2005 staat River Plate nu dus alleen op kop. Het won vier van haar vijf wedstrijden en speelde de vijfde gelijk. Rosario Central volgt op twee punten.
 
Boca Juniors won met het kleinste verschil bij Gimnasia La Plata en ook Newell’s Old Boys scoorden slechts éénmaal in Banfield. Estudiantes won met 0-3 van Instituto de Córdoba en neemt in het klassement de derde plaats in. De topvijf wordt vervolledigd door Nawell’s Old Boys en Racing Club Avellaneda.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties