Roda eenvoudig langs Den Bosch

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Roda eenvoudig langs Den Bosch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roda JC heeft gisteravond eenvoudig van Den Bosch gewonnen met 3-0.

Toch speelden de Limburgers zeker geen goede wedstrijd bij de hekkensluiter. De thuisploeg hoopte door veel man achter de bal te houden minstens een punt te kunnen overhouden. Hierdoor mocht Roda vrij aanvallen wat toch enkele mooie kansen opleverde. De Kerkraders gingen echter slordig om met de doelkansen. Cissé had al enkele mogelijkheden om zeep geholpen voordat hij de score opende. László Bodnár bracht op slag van rust met een werkelijk schitterende vrije trap vanaf zo'n 35 meter afstand de 0-2 op het scorebord. Bijgevolg was de wedstrijd eigenlijk al bij rust beslecht.  

Na de rust domineerde Roda de partij. Den Bosch was amper gevaarlijk, waardoor de tweede niet veel om het lijf had. Vlak voor affluiten wist Jongen er nog 3-0 van te maken.  

Roda JC zette met de overwinning een punt achter een magere reeks van zes wedstrijden waarin slechts één punt werd gepakt. FC Den Bosch daarentegen blijft het slecht doen: er zijn nu al twaalf duels op rij verloren gegaan, twee minder dan het eredivisierecord van De Volewijckers uit 1962/1963. 

Doelpunten: 0-1 Cissé (26.); 0-2 Bodnar (45.+1); 0-3 Jongen (90.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties