Dure punten voor NEC en RBC

J. S.

In de degradatiestrijd deden NEC en RBC Roosendaal een schitterende zaak gisteravond. NEC ging met 1-2 winnen op het veld van NAC, RBC won bij rechtstreekse concurrent De Graafschap en springt opnieuw over de Superboeren.

RBC won zeer gevleid op het veld van De Graafschap met 0-1. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg en had ook de beste kansen. Toch kwam het in tegenstelling van RBC tot niet scoren. Bovendien moesten de bezoekers uit Roosendaal een halfuur voor tijd nog met tien verder, na een onnodige rode kaart van Fortes Rodriguez (hij gaf een extra duw aan Roelofsen toen de bal buiten het spel was). Toch waren het de 'Oranje-mannen' die op voorsprong kwamen, Donny de Groot rondde een voorzet van Guijt perfect af. Hierna kwam de zege niet meer in gevaar.

NEC behaalde een erg belangrijke zege tegen NAC. RBC was door de overwinning namelijk tot drie punten genaderd. De Nijmegense ploeg wist na rust een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-2 overwinning. David Mendes Da Silva zette de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorsprong. Tien minuten na de 1-0 zorgde Tininho voor de gelijkmaker, met een van richting veranderd schot. Vijf minuten voor tijd bezorgde Ebbinge zijn ploeg een erg dure zege. Door de overwinning komt NEC op gelijke hoogte van ADO Den Haag.