Feyenoord en AZ foutloos

In Nederland kwamen gisteravond de nummers twee en vier in actie. Zowel Feyenoord en AZ wonnen, niet zonder moeite, hun wedstrijd.

AZ won met overdreven 3-0 cijfers tegen Vitesse. De thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong via Jaliens. AZ kreeg wel een paar kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Vitesse bleef goed meedoen. In de 80ste minuut kreeg de ploeg uit Alkmaar een onverdiende strafschop na een vermeende handsbal van onze landgenoot Vreven. Deze werd feilloos omgezet door Landzaat. Vlak voor tijd stelde Lindenbergh de 3-0 zege veilig.

Feyenoord won, ook al, niet zonder moeite bij RKC Waalwijk. De Rotterdammers kwamen zelfs twee keer op achterstand. Vasconselos zette de thuisploeg op voorsprong. In de 24ste minuut scoorde Castelen met hulp van doelman Sinough, die de bal in zijn eigen doel werkte. Aan de andere kant liet ook doelman Babos zich gelden, want twee minuten na de 1-1 sloeg hij volledig mis bij een uithaal van Krohn-Dehli: 2-1. RKC kon echter opnieuw niet lang van de voorsprong genieten: na een knappe aanval via Castelen en Kuyt kopte Kalou mooi de gelijkmaker binnen.

De pas ingevallen Lazovic besliste in de 90ste minuut de wedstrijd. Niet veel hiervoor had de thuisploeg een unieke kans gemist op de 3-2, maar Leonardo kreeg de bal niet in het lege doel. Een minuut na de 2-3 maakte Castelen er met een schitterend afstandschot nog 2-4 van.