Inter alleen derde

Maarten Vandenabeele

In een aangename partij heeft Inter in het eigen Meazza Fiorentina verslagen met 3-2. Omdat Sampdoria verrassend thuis onderuit ging tegen rode lantaarn Atalanta, worden de Nerazzurri alleen derde.

Inter nam de wedstrijd meteen in handen. Dit leidde niet tot grote kansen en na een klein halfuur kwamen de bezoekers uit hun egelstelling. Precies op dat moment kon Inter scoren: Cambiasso (foto) schoot prachtig met buitenkant rechts van aan de rand van de 16 voorbij Cejas. Het doelpunt gaf de thuisploeg vertrouwen maar dat kreeg een ferme deuk toen Adriano met een probleem aan de knie naar de kant moest. De Inter-fans wachten met spanning af hoe het met de blessure gesteld is. Van de ongerustheid kon Fiorentina gebruik maken: in de 40e minuut scoorde Pazzini met een perfecte omhaal de 1-1.
Na de rust ging Inter opnieuw op zoek naar een voorsprong. In de 53e minuut speelde Veron zichzelf vrij en vuurde met rechts naar doel, waar Cejas de bal niet kon tegenhouden: 2-1. De reactie van de Viola kwam onmiddellijk: Chiellini's schot scheerde de dwarsligger. In de 65e minuut zette Mihajlovic voor en Cordoba was iedereen te snel af: hij kopte de 3-1 binnen. Inter controleerde verder maar kreeg het toch nog warm toen Cordoba opnieuw scoorde, maar dit keer in eigen doel, in de 87e minuut. De verdediger werkte een lage voorzet van Nakata voorbij Toldo: 3-2.

Sampdoria ging met 1-2 onderuit tegen Atalanta, dat steeds dichter bij de concurrenten onderaan komt. Al in de 3e minuut bracht Makinwa de bezoekers voor (foto). In de 17e minuut kreeg Flachi een uitstekende mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar hij zag zijn penalty gekeerd door Calderoni. De gelijkmaker kwam er dan toch in de 30e minuut: een uitstekende vrije trap van Doni werd nog aangeraakt door Calderoni, maar de bal uit zijn doel houden kon de doelman niet. In de 68e minuut viel de winning goal: Bernardini gaf een vrije trap en Natali plaatste er zijn hoofd tegen: 1-2.

Udinese wordt vierde na een nipte 2-1 winst op Lecce. De bezoekers kwamen na een halfuur op voorsprong via Pinardi maar Di Michele scoorde op het einde van elke helft. Lecce speelde 50 minuten met 10 want al in de 40e minuut kreeg Diamoutene zijn tweede gele kaart.

Parma behaalde een heroïsch 3-3 gelijkspel tegen Palermo. Een uitzonderlijke prestatie, want de Parmezanen speelden bij het maken van de late gelijkmaker nog met zijn negenen. Parma mocht absoluut niet verliezen en het begon slecht toen Brienza al na 13 minuten de 0-1 aantekende. Morfeo scoorde in de 20e minuut tegen, maar in de 34e minuut kreeg Cannavaro rood voor een penaltyfout op Toni (foto). De spits zette de strafschop zelf om: 1-2. Met zijn tweede van de middag maakte Brienza er direct na de pauze 1-3 van. Parma gaf de moed niet op en Gilardino scoorde vanop de stip het doelpunt van de hoop in de 51e minuut. In de 89e minuut mocht ook Contini met rood (2x geel) vertrekken maar in de extra-tijd lukte het toch nog voor de Gialloblu: Rupolo kopte op de lat maar Gilardino was er als de kippen bij om binnen te werken. De 3-3 was voor de moedige thuisploeg een overwinning waard.

Ook in Livorno - Cagliari werd het 3-3. In 5 minuten tijd werd 3 keer gescoord: in de 37e minuut zorgde Lucarelli voor de 1-0 (foto), 2 minuten later verdubbelde Protti de voorsprong en nog eens 3 minuten daarna bracht Suazo met de 2-1 weer wat spenning in de wedstrijd. In de extra-tijd van de eerste helft raakte Galanta de bal met de hand in zijn eigen 16 meter: rood voor de verdediger en Suazo scoorde vanop de stip zijn tweede van de middag. Met de 2-2 gingen beide ploegen rusten. Lucarelli wou niet achterblijven bij Suazo en in de 63e minuut prikte ook hij zijn tweede binnen: 3-2. Toch kwamen de Rossoblu opnieuw terug: in de 91e minuut zorgde Abeijon voor de onverhoopte gelijkmaker.

Chievo behaalde een belangrijke 3-1 overwinning in een rechtstreeks degradatieduel met Brescia. Mareco bracht de Rondinelle wel op voorsprong in de 18e minuut, maar na de pauze zetten D'Anna (penalty) en Pellissier (2-1 en 3-1) de scheve situatie recht. Trainer Beretta van Chievo werd in de 84e minuut door Collina naar de tribune verwezen toen hij wat te luidruchtig protesteerde.

In Messina - Bologna nam geen van beide ploegen ook maar enig risico en de 0-0 eindstand was dan ook logisch.

Vanavond probeert AC Milan op het veld van AS Roma te winnen en zo weer naast Juventus te komen aan de kop van het klassement.