Licentie Waasland lijkt niet in gevaar

Steven Bologne
| 0 reacties
Licentie Waasland lijkt niet in gevaar
Foto: © SC

Zaterdagmorgen is secretaris André Opgenhaffen van Red Star Waasland op vraag van de KBVB extra toelichting gaan geven bij het licentiedossier van de club. Na enkele woordjes uitleg, kunnen we stellen dat Redstar zijn licentie betaald voetbal voor 2005-2006 heeft gehaald, glundert de secretaris van RSW fier.  

Hier volgen enkele puntjes waarbij extra uitleg gevraagd werd:

Ten eerste wou men eens weten waarom Julius Conteh niet meer op de loonlijst van de club stond. Het antwoord was vrij simpel: zijn contract was ten einde gelopen. Dit had de bond zelf ook kunnen zien waarop de KBVB zich excuseerde t.o.v. de Waaslanders.

Een tweede formaliteit was een onduidelijkheid omtrent de titelatuur van de diploma's van de trainers. Zoals men in het begin van dit seizoen had gevraagd, werd dit in cijfercodes in het dossier vermeld. De bond kon blijkbaar niet aan deze codes uit, dus onze secretaris heeft even herhaald waarop ze sloegen. Ook hiervoor biedt de KBVB zijn excuses aan, want de club deed perfect wat er verwacht werd.

De derde en laatste kwestie die voor verwarring zorgde, was het feit dat er in 1978 een foutje is geslopen bij de administratie van de belastingsdienst waardoor Redstar beschikte over 2 BTW-nummers. Uiteraard wordt daar maar één van gebruikt en het foutieve nummer is in oktober '04 verwijderd. De administratie van de belastingen was er echter in geslaagd om het vereiste attest dat moet bewijzen dat de club schuldenvrij is, te koppelen aan dat foutieve (niet meer bestaande) BTW-nummer. Dit is wederom een formaliteit en tegen maandag zal een attest op het correcte BTW-nummer worden afgeleverd.

De licentie van de club lijkt volgens de tweedeklasser zelf alvast niet in het gedrang te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties