Lyon domineert, Istres krijgt het moeilijk

Op de 30ste speeldag in de Franse Ligue 1 won leider Lyon met het kleinste verschil op het veld van Strasbourg. Lens won met 2-0 van Bordeaux en hekkensluiter FC Istres lijkt nu ondanks het 1-1-gelijkspel tegen Nice een vogel voor de kat na de 1-0 winst van Bastia tegen Metz. Istres telt nu 23 punten, dat zijn er zes minder dan Bastia.

De 0-1-zege van leider Lyon op het veld van Strasbourg geeft een vertekend beeld. Lyon domineerde van begin tot einde, maar kon pas net voor het uur het beslissende doelpunt scoren. Sylvain Wiltord werd diepgestuurd door Diarra en werkte simpel voorbij doelman Cassard. De uitslag had veel groter kunnen en misschien zelfs moeten zijn, maar het belangrijkste voor Lyon is dat de uittredend landskampioen weer een stapje dichter komt bij een verlenging van haar titel.

Caen speelde 2-2 gelijk tegen Rennes. Yohann Eudeline opende de score voor de thuisclub in de 53ste minuut, maar acht minuten later scoorde Frei tegen. Een kwartier voor tijd mocht Watier een strafschop binnentrappen, maar het gejuich verstomde snel toen Ouaddou nog in dezelfde minuut terug gelijkmaakte. 2-2 was een logische einduitslag in een geanimeerde wedstrijd.

Lens versloeg Bordeaux met 2-0. Thomert (33ste minuut) en Utaka (49ste) waren de doelpuntenmakers. Logische en gemakkelijke overwinning voor Lens, Bordeaux kwam niet in het stuk voor.

FC Istres heeft kostbare punten laten liggen op eigen veld. Na een half uur wedstrijd keek de hekkensluiter al wel tegen een 0-1-achterstand aan tegen Nice dankzij een doelpunt van Die, maar zes minuten voor tijd maakte Philippe Delaye gelijk.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd tussen Bastia en Metz maakte Yahia er 1-0 van. Drie enorm belangrijke punten in de strijd voor het behoud. Bastia neemt nu zes punten voorsprong op FC Istres, dat laatste staat en telt zelf maar één puntje minder dan Caen, dat zeventiende staat.

Nantes en Ajaccio deelden de punten. De wedstrijd eindigde zoals ze begon; op 0-0.

Morgen worden er nog drie wedstrijden afgewerkt. Saint-Etienne ontvangt Lille, Auxerre trekt naar PSG en als afsluiter is er Monaco-Marseille.