Europees kampioen kan weer winnen

bernie de vuyst

Griekenland is makkelijk met 1-3 gaan winnen in Georgië. De jongens van Koning Otto sloegen vooral toe vlak voor en na rust.

Het was nochtans de thuisploeg die de beste start nam: na 22 minuten knalde Malkhaz Asatiani de 1-0 op het scorebord. De Grieken konden pas op het einde van de eerste helft reageren, maar hoe! In twee dolle minuten brachten Mihalis Kapsis en Zisis Vryzas de bezoekers op voorsprong (1-2).

Griekenland kwam met de winning spirit uit de kleedkamer. Dat resulteerde in de 1-3 via Stylianos Giannakopoulos. De Europees kampioen kon nadien de voorsprong consolideren.

Griekenland staat nu tweede in kwalificatiegroep 2 na Oekraïne. Denemarken dat later op de avond in actie komt, kan bij winst wel nog tweede worden. Georgië is voorlaatste met amper vijf punten uit zes wedstrijden.