Rode Duivels staan voor levensbelangrijke avond

Rode Duivels staan voor levensbelangrijke avond
Foto: © SC

Vanavond spelen de Rode Duivels het levensbelangrijke kwalificatieduel met Bosnië-Herzegovina. Een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden, net als de wedstrijd in en tegen San Marino woensdag, weet ook bondscoach Aimé Anthuenis. “Als we geen zes op zes halen is het WK halen niet meer realistisch. Ik durf gerust zeggen dat het dan over is.”
 
Als België zich niet plaatst voor het wereldkampioenschap in Duitsland, zou dit al het tweede grote tornooi op rij zijn waar de Duivels niet bij zijn. Vorig jaar kwalificeerden ze zich ook niet voor het Europees kampioenschap in Portugal. De laatste vier edities van het wereldkampioenschap waren de Belgen altijd present, en een afwezigheid zou een zware opdoffer betekenen voor het Belgische voetbal, dat nu al in een dip(je) zit.
 
Anthuenis posteert tegen Bosnië-Herzegovina Daniël Van Buyten en Vincent Kompany in de verdediging. Doll en Van Der Heyden zijn de backs. De defensieve middenvelders Yves Vanderhaeghe en Timmy Simons moeten de Bosniërs voor de verdediging tot staan brengen en Koen Daerden en Thomas Buffel moeten op de flanken voor aanvallende impulsen zorgen. Emile Mpenza en Luigi Pieroni moeten in de voorhoede voor doelpunten zorgen.
 
Als België wint vanavond, springt het over Bosnië-Herzegovina naar de vierde plaats in groep 7. Als de Bosniërs winnen, lijkt het nog een hele zware opdracht te worden voor de Rode Duivels om zich nog te plaatsen voor het WK 2006. De aftrap wordt gegeven om 20u15.
 
Een overzicht van groep 7 vindt u hier ==>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties