Voetbalbond vreest boete van 25.000 euro

Jan Martynowski
| 0 reacties
Voetbalbond vreest boete van 25.000 euro
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondsvoorzitter Jan Peeters was natuurlijk zeer tevreden met het resultaat dat de Rode Duivels dit weekend neerzetten. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille: door het gestuntel met het scorebord en het uitblijven van de nationale hymnes verwacht hij een zware boete. Naast deze technische problemen slaagden de Bosnische supporters erin Bengaals vuurwerk te ontsteken in hun vak. Daardoor kan de boete wel eens oplopen tot 25.000 euro, aldus Peeters.

Wat de volksliederen betreft beweert Peeters dat de schuld niet bij de voetbalbond ligt. De technicus die de installatie bedient hoort niet bij de KBVB en beweerde dat er geen muziek op het bandje stond. Dat spreekt Peeters tegen.

Op het scorebord verscheen bij de derde treffer de naam van Thomas Buffel in plaats van die van Emile Mpenza. Volgens Peeters ligt ook hier de fout niet bij de bond. 

Naast deze technische flaters was er nog het verboden Bengaalse vuurwerk, dat de Bosniërs massaal ontstoken. "Door de voetbalwet fouilleert de politie niet langer, maar de stewards. Die mogen enkel een oppervlakkig onderzoek doen. Daarom geraakt er veel Bengaals vuurwerk binnen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties