Crisis bedaard in Kopenhagen

viki meeuwis

Met een 0-2 zege tegen Viborg zorgde Brøndby gisterenavond voor extra druk op hun achtervolgers. FC Kopenhagen en FC Midtjylland moeten nu zien dat ze hun wedstrijden winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel.

De bezoekers speelden geen geweldig voetbal en konden niet echt overtuigen. Het technisch gefundeerde positiespel dat men zo graag wil zien in Brøndby was er niet. Zelfs trainer Laudrup gaf na afloop toe dat het een overwinning was, maar geen mooie, wel een noodzakelijke. Laudrups club kon na de winterstop geen enkele van de vier gespeelde matchen winnen.  De crisisstemming is voorlopig weer even bedaard in Kopenhagen.

De enige noemenswaardige actie van de eerste helft kwam van Thomas Andie vanop 20 meter. Het schot week af op de dwarslat. Het eerste doelpunt van Brøndby kwam er vlak voor het einde van de eerste helft via Morten Skoubo, die via een lob keeper Christiansen kon verschalken.
Na de rust kon Brøndby op voorsprong komen via Elmander, maar doelman Christiansen kon een doelpunt voorkomen. Daarna werd het spel van Brøndby volledig defensief. De druk die Viborg opvoerde, werkte uiteindelijk in hun nadeel. Thomas Kahlenberg besliste de match met een schot dat eerst op de dwarslat terechtkwam maar uiteindelijk toch nog door Kahlenberg in het doel werd gewerkt.

Brøndby staat nu met 48 punten aan de leiding. De twee achtervolgers, FC Kopenhagen en FC Midtjylland hebben respectievelijk 39 en 38 punten.

Viborg FF: Christiansen, Gustavsson, Christensen, Gravgaard (73’ Andersen), Tengstedt, Nørlund, Andie (77’ Poulsen), Glerup, Keller, Kærgård, Mota (82’ Frederiksen)

Brøndby IF: Ankergren, Johansen (46’ Svärd), Nielsen, Agger, Sennels, Daugaard, Elmander (82’ Kildentoft), Retov, Kamper (62’ Wieghorst), Skoubo, Kahlenberg

Doelpunten: Skoubo (45’; 0-1), Kahlenberg (’91 0-2)

De wedstrijd tussen AaB en Esbjerg eindigde op een scoreloos 0-0. De match was noch interessant, noch spannend. Aalborg BK speelde heel defensief en Esbjerg fB had hiervoor geen weerwoord. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd bovendien afgekeurd voor offside. In de 37e minuut wist Michael Murcy voor Esbjerg de bal tegen de netten te werken, maar er was dan al voor buitenspel gefloten.
Aalborg is nu reeds twaalf wedstrijden ongeklopt en staat op de vijfde plaats met 33 punten, terwijl Esbjerg op de zevende staat met 31 punten.