Analyse Het Belgen-rapport

Jan Martynowski
| 0 reacties
Het Belgen-rapport
Foto: © SC

Voetbalkrant.com ging zaterdag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach - Mainz 05 (fotoverslag). We waren dan ook in staat om het spel van enkele van onze landgenoten eens onder de loep te nemen.

Nico Van Kerckhoven: Speelde centraal achterin. Het prototype van de sobere verdediger: geen moeilijke dingen, gewoon dekking geven,  bal afpakken en eenvoudig inspelen. Daarnaast coachte hij zijn verdediging ook goed, en was hij op geen foute bal te betrappen. Toch kwam Mainz enkele keren gevaarlijk opzetten. Hij rukte enkel op bij hoekschoppen. Voor de rest kwam hij de middellijn niet over. Met andere woorden: een oase van rust achterin, maar voor enige offensieve dreiging moet je niet bij Van Kerckhoven zijn.
Hij was wel één van de drie enige spelers die de beruchte Nordkurve na de zwakke prestatie ging groeten. Daarbij moest hij een oorverdovend fluitconcert trotseren.
Punten: 7/10: Westerlo haalt met Van Kerckhoven een ernstige versterking binnen.

Wesley Sonck: Speelde rechts vooraan. Spitsbroeder Neuville speelde centraal, Sverkos links. De ex-ajacied kreeg de hele eerste helft niets klaar. Bij zijn veelvuldig balverlies jaagde hij slechts sporadisch de verloren bal op. Liep constant verloren op de rechterflank, en liet zich ten einde raad ver terugzakken, waardoor hij voor nog minder gevaar zorgde. Foeterde bij elke mindere pass zijn ploegmaats uit. Speelde als een nukkige vedette die weigerde zijn lijf voor de bal te gooien. Wat een contrast met Neuville: een veel grotere staat van dienst, maar knokkend voor elke bal. Sonck werd dan ook halverwege vervangen.
Punten: 4/10: Zal zich moeten herpakken om binnenkort Elber uit de ploeg te houden.

Filip Daems: Kwam halverwege Jorg Böhme vervangen als linksachter. Verdedigde redelijk goed, en was sterk in de combinatie. Kwam er aanvallend enkele keren goed uit. Soms koos hij nog de verkeerde oplossing, en werd de bal blindelings naar voren getrapt. Al bij al een degelijke tweede helft. Toonde dat hij de Borussen iets kan bijbrengen.
Punten: 6/10: Soms nog te overhaast, maar een degelijke speler voor dit niveau.


Joris Van Hout: Mocht de laatste tien minuten invallen voor Oliver Neuville. Deed dit niet slecht. Begon al direct met een mooie beweging en dito rush langs rechts, maar de voorzet was van mindere kwaliteit. Streed voor elke bal die in zijn buurt kwam en gaf niet af. Vechtlust te koop.
Punten: te korte invalbeurt om te quoteren. Leek meer zijn draai te vinden vooraan dan Sonck.

Bernd Thijs: Enkel gezien tijdens de opwarming. Had met zijn doorzicht en traptechniek misschien iets kunnen toevoegen aan het Borussia-middenveld. Komt wel uit blessure.

Conclusie: Enkel Van Kerckhoven draagt echt iets bij aan Mönchengladbach, dat nochtans strijdt tegen de degradatie. Ook Filip Daems en Van Hout toonden het Duitse voetbal onder de knie te hebben: niet afgeven. Sonck zal zich nog moet aanpassen. Anders zal hij ook in Duitsland onherroepelijk op de bank belanden. De Belgen-piste van Advocaat lijkt dan ook een snelle dood beschoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties