Mainz geeft niet om Belgen

Jan Martynowski

Mönchengladbach kwam zaterdagmiddag niet verder dan een teleurstellende 1-1 tegen Mainz. Neuville bracht de thuisploeg op voorsprong, maar in de absolute slotseconde lukte Thurk nog de oververdiende gelijkmaker. Beide ploegen komen zo geen stap verder onderin.

Onder het alziend oog van de verslaggevers van Voetbalkrant.com liet Dick Advocaat twee Belgen starten: Wesley Sonck en Nico Van Kerckhoven. De laatste speelde centraal achterin, en Sonck moest proberen de bezoekende verdediging te ontgrendelen. De eerste helft had niet veel om het lijf. De enige ploeg die echt kon dreigen was Mainz, maar dan enkel via enkele mislukte schoten en enkele hoekschoppen. Op het half uur kopte Fukal een bal van Böhme over doel. Wesley Sonck kreeg werkelijk niets voor mekaar, en liet zich enkel opmerken door op zijn ploegmaats te foeteren.

Dat was Advocaat ook niet ontgaan, en de ex-Ajacied mocht tijdens de rust inpakken. In ruil stelde Advocaat wel een andere Belg op: Filip Daems mocht Jorg Böhme vervangen als linksachter. Mönchengladbach kwam gemotiveerd uit de kleedkamers, en dat leidde in de eerste twee minuten al tot twee kopbalkansjes. En dan kwam het moment van Oliver Neuville. De ex-international toonde zijn klasse met een fantastisch schot: hij nam een slecht getrapte vrije trap enig mooi mee en vlamde van net buiten het strafschopgebied staalhard binnen. Een gouden doelpunt voor de Borussen. Maar Mainz liet de moed niet zakken en combineerde vlot enkele mooie kansen bijeen. Maar Kasey Keller toonde dat hij uit het juiste hout gesneden was: de Amerikaan gaf en geen krimp en reageerde prachtig op enkele schoten van vlakbij. Tien minuten voor het einde kwam Joris van Hout Neuville vervangen. Met een mooie actie langs de flank bracht hij bijna de twee-nul aan, maar zijn laatste pass kwam net niet goed. In de laatste minuut versierde Mainz dan nog een hoekschop. Wetklo, de bezoekende doelman, stormde mee naar voor, maar dat leidde tot niets. Toen hij terug naar doel spurtte, gebeurde in zijn rug toch het onmogelijke: Thurk kreeg de bal aangespeeld en nam Keller eindelijk te grazen. Een oververdiende gelijkmaker voor de technisch betere bezoekers.

Jammer genoeg schieten beide ploegen niet veel op met een punt. Ze zullen allebei nog uit de pijp moeten komen om hun hachje in de Bundesliga te redden.

Sfeerfoto's: klik hier