Ouderwetse pot voetbal eindigt onbeslist

Jimmy Wouters

Sprimont - Visé was een authentieke Waalse cupwedstrijd met veel sfeer in een aftands stadion. De talrijk aanwezige toeschouwers kregen een zeer aangename wedstrijd te zien. Vooral het eerste halfuur was fenomenaal.

Visé kon de wedstrijd niet beter beginnen. Al na 2 minuten spelen, schoot Caramazza vanaf zo'n 16 snoeihard in de linker beneden hoek. De thuisploeg was maar heel even aangeslagen van de vroege achterstand. Met veel strijd herstelden ze het evenwicht op het middenveld. Toch kwam Visé al na 12 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Bayok zette zich op rechts knap door en besloot dan overhoeks binnen te trappen. Sprimont reageerde echter onmiddellijk. Amper één minuutje later haalde Calli de achter, legde terug tot bij de volledig vrijstaande Eputa. Die schoot eerst nog op Fouhami, maar wist in de herneming toch de netten te vinden.
Het spel ging nu erg snel op en neer en de kansen volgden zich in sneltempo op. Toch waren voornamelijk de bezoekers het meest gevaarlijk. Zo eindigde een schot van Bayok net naast en mocht Scattone alleen op doel afgaan. Hij slaagde er echter niet in de boomlange Beltitane te lobben. Luttele minuten later schoot diezelfde Scattone nog op de lat. Op het halfuur kreeg Sprimont nog dé kans op de gelijkmaker, maar de volledig vrijstaande Calli schoot recht op Fouhami. Het laatste kwartier van de eerste helft werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, waardoor echt grote kansen uit bleven.

Ook in de tweede periode was de eerste kans voor Visé. Zo werd Gillet na 5 minuten spelen het laantje in gestuurd, maar hij zag zijn poging door een schitterende redding van Beltitane gestopt worden. Sprimont trok zich nu volledig terug. Het hield veel volk voor haar eigen doel gekluisterd en lieten het initiatief aan de bezoekers over. Die slaagden er echter niet in om door de dubbele verdedigingsgordel te komen. Veel verder dan wat pogingen van Caramazza kwamen ze niet. Ondanks het gebrek aan kansen was de match toch zeer aangenaam om volgen. Sprimont speculeerde duidelijk op de counter, maar de laatste pass kwam er zelden uit.Vlak voor tijd lukte het dan toch. Malingugina mocht alleen op doel afgaan en schoot overhoeks binnen.

Zo eindigde een mooie Waalse derby onbeslist en blijft alles nog mogelijk indien de terugwedstrijd gespeeld wordt (zaak Virton).