Pieroni en Dheedene missen mogelijk bekerfinale

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Pieroni en Dheedene missen mogelijk bekerfinale
Foto: © SC

Luigi Pieroni speelt straks met Auxerre de Franse bekerfinale. De Belgische aanvaller kan zo zijn eerste prijs pakken, maar de kans bestaat dat hij er zelf niet bij zal zijn. De wedstrijd wordt immers op 4 juni gespeeld en net op die dag moet Pieroni met België aantreden tegen Servië en Montenegro.

Aimé Anthuenis zal zijn international dus wellicht opeisen, en dat zelfs al op 1 juli, zoals de Fifa-regels voorschrijven. Ook in Frankrijk hebben ze dat nu begrepen. De Franse bond onderzoekt of het de wedstrijd kan verplaatsen, want Pieroni is uiteraard niet de enige international van Auxerre. “Wij hebben circa zeven internationals in de ploeg”, aldus Pieroni in De Gazet van Antwerpen. “De Franse bond kan dus gewoon niet op 4 juni spelen. De finale moet verplaatst worden. Ik hoop dat we de week voordien kunnen spelen. Want natuurlijk wil ik de match in Servië niet missen. Het kan ook zijn dat de bekerfinale naar midden juni verhuist, dan moet ik vakantie opofferen.”

Pieroni is trouwens niet de enige die zijn clubvoetbal zal moeten opofferen. Ook Didier Dheedene speelt op 1 juni mogelijk een bekerfinale, maar dan in Oostenrijk. “En wat als het in de Belgische competitie nog tot een testmatch tussen Brugge en Anderlecht zou komen? Dan moet die ook in dezelfde periode afgewerkt worden”, voegt Anthuenis er nog aan toe.

Anthuenis en zijn troepen verzamelen voor het eerst op 24 mei.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties