Rangers in slotminuten kampioen

K M

De Glasgow Rangers hebben op de valreep de titel veroverd in Schotland. Het mag daarbij Motherwell op zijn blote knieën danken. Motherwell ging immers in de slotfase van hun wedstrijd voorbij Celtic en schonken zo de Rangers de felbegeerde titel.

Celtic ging de slotdag met twee punten voorsprong in. Alles leek naar wens te gaan toen Chris Sutton in hun wedstrijd tegen Motherwell in de 29ste minuut de 1-0 scoorde. Celtic had daarna nog enkele kansen om hun voorsprong te vergroten, maar Motherwell-goalie Gordon Marshall wou in deze laatste wedstrijd nog eens al zijn kunnen tonen. Ondertussen op het veld van Hibernian moesten de Rangers gaan rusten met een 0-0 stand. Op dat moment bedroeg de kloof tussen de twee aartsrivalen 4 punten in het voordeel van Celtic.

In de 59ste minuut lukte het de Gers toch om de verdediging van Hibernian open te breken. Het was Nacho Novo die voor de 1-0 zorgde. Dat was echter nog niet genoeg, want Celtic moest verliezen dus moest men hopen op een mirakel op het veld van Motherwell. En dat mirakel kwam er in echte Hollywood-stijl.

In de 88ste minuut scoorde Scott McDonald de gelijkmaker voor de thuisploeg. Celtic was nog niet bekomen van de mokerslag of het werd knock-out geslagen. In blessuretijd scoorde McDonald, nota bene een Celtic-supporter, zijn tweede doelpunt op amper twee minuten tijd en zorgde er zo voor dat de Rangers de titel binnen halen.

auteurs: Bart Tamsyn en Kristof Blomme