Couceiro stapte op als Porto-coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Couceiro stapte op als Porto-coach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Couceiro is opgestapt als coach van FC Porto. Hij achtte het niet raadzaam de Draken volgend seizoen te coachen. 

Na het duel tegen Academica Coimbra (1-1) maakte Couceiro zijn afscheid bekend. Hij had nog een aanbod van het Porto-bestuur gekregen, maar hij denkt voor zichzelf dat het beter is dat hij vertrekt.

Couceiro was in februari al de derde trainer dit seizoen die de zware erfenis van José Mourinho moest proberen te dragen. De Italiaan Luigi Del Neri en Victor Fernandez waren daar eerder al niet in geslaagd. Onder Couceiro bleef Porto lang strijden om de titel maar uiteindelijk kroonde Benfica zich dit weekend op de laatste speeldag tot kampioen.

Misschien opent dit deuren voor de Nederlander Co Adriaanse. Adriaanse vertrekt bij de Europese verrassing AZ Alkmaar en wil naar een club waar hij kan presteren en poen kan  scheppen. Gisteren nog in Studio Voetbal gaf Adriaanse al mee dat hij al weet waar hij volgend jaar aan de slag gaat, maar dat het aan de club zelf is om dat naar buiten te brengen. Shakhtar Donetsk is dan weer de naam die Hugo Borst aangaf: "Co wil poen scheppen en tegelijkertijd wat in de anonimiteit werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties