Verdict valt ook in Frankrijk

P V
| 0 reacties
Verdict valt ook in Frankrijk
Foto: © SC

Het verdict in Frankrijk is gevallen. Twee zekerheden waren er voor de laatste speeldag; Lyon werd voor de vierde keer op rij landskampioen en FC Istres degradeerde naar de Ligue 2. Voor de rest kon alles nog gebeuren…
 
Bovenaan verzekerde Lille zich van de tweede plaats door een 1-3-overwinning op het veld van Auxerre. Eerste achtervolger AS Monaco speelde 1-1 gelijk tegen Saint-Etienne en behoudt zo zijn derde plaats.
 
Rennes eindigt knap vierde. De club van topschutter Alexander Frei (20 doelpunten) verloor wel van PSG met 1-0, maar Marseille, de nummer 5 in de stand, speelde 3-3 gelijk op het veld van Bordeaux. Rennes en Marseille tellen beiden nu 55 punten, maar door het beter doelsaldo van Rennes, staan de roodzwarten op de vierde plaats.
 
Onderaan moesten er nog twee clubs degraderen. Voor Nantes zag het er net voor de laatste speeldag niet erg goed uit. De geelgroenen stonden voorlaatste, maar dankzij een 1-0-overwinning van Metz, hing het af van de resultaten van de andere clubs. SM Caen verloor met 3-2 bij rode lantaarn FC Istres en ook Bastia kon niet winnen van Strasbourg (2-0). Bastia en SM Caen vergezellen FC Istres dus naar de Franse Ligue 2.

foto links: Da Rocha en Nantes blijven in de Ligue 1
foto rechts: Pauleta zet voor waarop Pauleta het enige doelpunt van de wedstrijd maakt
 
De uitslagen van de 38ste speeldag vindt u hier ==>
 
 
Het eindklassement vindt u hier ==>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties