Bayern klopt Duitsland

Kristof Blomme

Bayern Munchen heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Duitsland geklopt met 4-2. De wedstrijd kaderde in de opening van de nieuwe Allianz Arena.

Er was 66.000 man afgekomen op deze galawedstrijd. Na zes minuten was het al raak. Schweinsteiger kon zich op links goed doorzetten. Zijn teruglegger werd door Deisler binnengeschoten. De Duitse nationale ploeg kon daar enkel een actie van Kuranyi tegenover plaatsen. Tien minuten voor de pauze werd het 2-0. Na opnieuw een goeie actie van Schweinsteiger werkte Huth de bal in eigen doel. Ook Lizarazu en Makaay konden nog eens op doel schieten. De rust werd echter bereikt met een 2-0 stand.

De Duitsers begonnen beter aan de tweede helft. Demichelis stuitte Klose foutief in het strafschopgebied. De penalty werd door Borowski benut. Rensing, die bij de rust Kahn was komen vervangen, moest zich nog onderscheiden op pogingen van Klose en Huth. Een kwartier voor tijd knalde Sagnol dan toch de derde van Bayern tegen de touwen. Eén minuut later vlamde ook Ballack op doel. Zijn schot spatte echter uiteen op de paal. Klose kon vlak voor het einde van de match de stand nog op 3-2 brengen. In de daarop volgende tegenstoot zette Salihamidzic de 4-2 eindstand op het bord.

Bayern Munchen: Kahn (46. Rensing) - Sagnol, Kovac (46. Demichelis), Linke, Lizarazu (46. Salihamidzic) - Hargreaves (46. Jeremies), Frings, Ballack - Deisler, Schweinsteiger - Makaay (46. Zickler)

Duitsland: Lehmann (46. Hildebrandt) - Hinkel, Friedrich (46. Mertesacker), Huth, Hitzelsperger - Owomoyela, Ernst, Borowski, Schneider (46. Schulz) - Podolski (46. Hanke), Kuranyi (46. Klose)

Goals: 1:0 Deisler (5.), 2:0 Huth (36./og), 2:1 Borowski (51./penalty), 3:1 Sagnol (74.), 3:2 Klose (86.), 4:2 Salihamidzic (87.)

Toeschouwers: 66.000

Scheidsrechter: Markus Merk