Vandaag beslissing in zaak rond Ashley Cole

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vandaag beslissing in zaak rond Ashley Cole
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag beslist de Premier League in verband met de illegale poging van Chelsea om Ashley Cole los te weken van Arsenal. Verwacht wordt dat zowel Chelsea, Mourinho als Cole een enorme boete zullen krijgen.

Vandaag wordt in Engeland beslist over de strafmaat in de zaak-Cole. Op 27 januari ontmoetten Peter Kenyon en José Mourinho van Chelsea Ashley Cole van Arsenal in Londen. Daar zou er gesproken zijn over een mogelijke overgang zonder dat Arsenal daarvan op de hoogte was. Er zijn boetes mogelijk tot 375.000 euro. Verwacht wordt dat de Premier League voor eens en voor altijd een voorbeeld zal willen stellen.

Er zijn precedenten van dit soort illegale handelingen. In 2002 beschuldigde Middlesbrough Liverpool ervan dat ze Ziege illegaal benaderd hadden. Liverpool kreeg daarvoor 30.000 euro boete, Ziege zelf 15.000 euro. Ook Aston Villa werd al beschuldigd van het illegaal banderen van James Beattie, toen nog bij Southampton spelend.

Wenger heeft de onuitputtelijke financiële middelen van Chelsea al eens vergeleken met het gebruik van doping. De kans is reëel dat Arsenal puntenaftrek voor Chelsea eist. Ook zou het kunnen dat ze eisen dat hun Londense collega's geen zomertransfers mogen doen. Wanneer Arsenal ontevreden is met de uitspraak bestaat de kans dat ze naar het Hoger Gerechtshof stappen.

De uitspraak volgt dus later deze middag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties