Saoedi-Arabië en Zuid-Korea naar WK

Ward Bollen
| 0 reacties
Saoedi-Arabië en Zuid-Korea naar WK
Foto: © SC

Saoedi-Arabië en Zuid-Korea hebben zich deze avond geplaatst voor het WK 2006 te Duitsland. Zuid-Korea won de allesbeslissende wedstrijd uit bij Koeweit opmerkelijk eenvoudig met 0-4. De Saoedi's waren zoals verwacht in eigen huis te sterk voor Oezbekistan. 

J.Park, D.Lee (2x) en J.S. Park lukten de goals voor de Koreanen. Bij winst was Koeweit naast Zuid-Korea op de tweede plaats gekomen en bleef de race open tot op de slotdag, maar zover kwam het dus niet. Saoedi-Arabië kwam al na 9 minuten op voorsprong tegen Oezbekistan dankzij Jaber. Op het uur verdubbelde diezelfde Jaber de score. Al Harthi maakte kort voor de tijd de 3-0.

Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Japan en Iran gaan voor Azië naar het WK. Mogelijk krijgt Azië nog een vijfde deelnemer. Bahrein (nummer 3 in groep B) speelt nog een play-off tegen nummer 3 van groep A, Koeweit of Oezbekistan. De winnaar van deze partij speelt tegen nummer 4 uit de Concacaf-zone. Wie in deze match aan het langste eind trekt, mag alsnog naar het WK. Toeval of niet, maar op de 6de en laatste speeldag moet Koeweit op bezoek bij Oezbekistan. De drie andere partijen zijn van geen belang meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties