Chaos in La Louvière: "Spelers verloren expres"

Jan Martynowski
| 0 reacties
Chaos in La Louvière: "Spelers verloren expres"
Foto: © SC

De spelers van La Louvière zouden bewust de wedstrijd op Lierse hebben gesaboteerd. De wolven verloren in Lier met maar liefst 7-0. Een smet op het voor de rest sportief zo mooie seizoen.

De beslissing zou van de Franse spelers zijn uitgegaan, en coach Cartier liet begaan. Aanleiding was de beslissing van voorzitter Gaone om de spelers niet meer te betalen.

Gaone reageert kwaad. "Ik weet dat de lonen van mei en juni nog moeten worden betaald, maar de rest zijn leugens", aldus de preses.

Het bleef ook niet bij de sportieve blamage. Op de terugreis met de bus werd de materiaalman bedreigd. Hij moest van de spelers de deur van het materiaalhok openen. Toen hij weigerde, trapten de spelers de deur zelf in, en roofden het kot leeg.

Gaone: "Er is zelfs geen bal meer om te trainen. We voeren een intern onderzoek, en zullen daarna reageren."

Volgens Gaone zette Cartier de spelers tot de actie aan. De Franse coach was immers boos omdat hij een ferme som dient te betalen aan La Louvière als hij vertrekt. Het contract van de trainer werd door een clausule immers automatisch verlengd op 30 maart. Niet alleen werd het daardoor voor Cartier onmogelijk opslag te bekomen, bij vertrek moest er ook een zware schadevergoeding worden betaald.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties