Uitslagen tiende speeldag Allsvenskan

viki meeuwis

Malmö FF – Djurgården: 1-3
In de eerste helft verliep de wedstrijd eerder gelijkmatig en eindigde ze op 1-1. In de tweede helft verliep het dus ietwat anders. In de85e minuut  scoorde de Deen Sören Larsen het tweede doelpunt van de avond ; 1-2 voor DjurgÃ¥rden. Malmö reageerde meteen geprikkeld en begon te jagen. Maar dé goal van de avond werd gemaakt door Daniel Sjölund ;vanop 51 meter recht in het doel, keeper Asper was machteloos. Het was naar eigen zeggen een doelpunt dat je maar één keer in je leven kan maken.  Sjölund kwam echter pas laat het veld op,  in de 75e minuut,  als vervanger van Hysén die geblesseerd was geraakt.

Landskrona BoIs – Kalmar FF: 1-1
De wedstrijd verliep gelijkmatig, in de eerste helft was Kalmar de betere ploeg, in de tweede helft was het Landskrona die het spel dicteerde. Na twintig minuten reeds kwam Kalmar bijna op voorsprong na een corner getrapt door Tobias Carlsson die op het nippertje  door verdediger Friberg kon gestopt worden. Enkele minuten later was het weer Carlsson die richting doel schoot, maar de Sandqvist, de keeper van Landskrona kon redden.Na 31 minuten kwam het moment in de wedstrijd toen Dedé Anderson de bal in onvervalste Braziliaanse stijl erin schoot; 0-1. Het andere doelpunt kwam nota bene van een ploegmaat, Joachim Lantz speelde de bal met een lob over de eigen doelman, WastÃ¥ en maakte zo een owngoal.

Assyriska Föreningen – Helsingborg IF: 0-1
Assyriska was ronduit de betere ploeg maar kon niet tot scoren komen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft profiteerde Helsingborg van een kleine onoplettendheid in de verdediging van Assyriska en kon Mngomeni er 0-1 van maken. Dat zou tevens ook de eindstand worden, compleet tegen de gang van het spel in. Assyriska had in totaal negen kansen op doel, Helsingborg slechts twee maar wist, in tegenstelling tot de thuisploeg, er wel de bal in te krijgen.

IFK Göteborg – GIF Sundsvall: 2-0
Volgens de trainer van IFK, de Noor Arne Erlandsen, hadden ze de match kunnen beslissen in de eerste helft. « We speelden goed en konden vele kansen scheppen Â». En dat was ook zo,  Samuel Wowoah kwam dicht bij doel maar schoot de bal over, George Mourad kon de bal afpakken na een dieptepas van Johansson maar schoot eveneens over, Peter Ijeh had misschien nog de beste kans maar wederom ging de bal er niet in. Maar kort voor het einde van de eerste helft kon « Ã–lme Â» Johansson via een strafschop, uitgelokt door Selakovic, de 1-0 op het bord brengen.
Sundsvalls trainer Halvorsen had zijn ploeg tijdens de rust eens goed uitgescholden en dat bleek te werken. In de tweede helft was de verdediging terug present bij Sundsvall en kon IFK minder kansen afdwingen. Maar twee minuten voor het einde kon middenvelder Karls Svensson er alsnog 2-0 van maken

Dinsdag werden de ander drie wedstrijden reeds afgewerkt, de verslagen vindt u hier: