Waarschijnlijk toch nog 3 aankopen voor Chelsea

Kristof Blomme
| 0 reacties
Waarschijnlijk toch nog 3 aankopen voor Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leek er lange tijd op dat geen enkele ploeg nog zou zwichten voor de miljoenen van Roman Abramovich. Nu zou Chelsea in één klap toch drie nieuwe spelers aantrekken.

De eerste is middenvelder Mickäel Essien van Lyon. Heel wat topploegen in Europa zouden hem graag binnenhalen. Lyon gaf echter geen krimp en dacht hem nog wat langer te kunnen houden. Nu gaf Essien zelf aan dat hij absoluut wil vertrekken naar Chelsea. De Londenaars zouden zo'n 30 miljoen euro betalen voor de 23-jarige Ghanees. De Fransen lijken nu het zekere voor het onzekere te kiezen en het geld aan te nemen.  Hij speelde twee seizoenen voor Lyon. Eerder was hij actief bij Bastia.

De tweede die de troepen van Mourinho volgend seizoen wel eens zou kunnen versterken is Shaun Wright-Phillips. Dit 24-jarig dribbelwonder zou voor een slordige 25 miljoen euro overkomen van Manchester City. Arsenal schiet met een bod van 15 miljoen dus grandioos tekort.

De laatste die Chelsea meer dan waarschijnlijk komt versterken is John Obi Mikel. De Nigeriaanse middenvelder speelde tot vorig seizoen nog bij Lyn in Noorwegen. Hij was onder andere één van de smaakmakers op het WK -20 in Nederland vorige maand. Daar haalde hij met Nigeria de halve finale. De overgang zou echter wel voor heel wat problemen kunnen zorgen. Mikel tekende namelijk al een contract bij Manchester United. Nu beweert hij dat hij door z'n Noorse ploeg onder druk werd gezet om daar te tekenen. Hij zou liever naar Londen verhuizen. 

Trainer José Mourinho is nog niet tevreden. Hij wil er absoluut nog een aanvaller van wereldformaat bij. Eerder stuitte men bij Chelsea op een njet omtrent de overgang van Eto'o, Trezeguet, Adriano en Shevchenko. Het is ook nog niet duidelijk of Crespo al dan niet blijft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties