Stand van zaken bij verbouwingen

Niels Hendriks
| 0 reacties
Stand van zaken bij verbouwingen
Foto: © SC

In tweede klasse wordt er op verschillende plaatsen aan de stadions gewerkt. Vooral omdat de clubs aan de nieuwe licentievoorwaarden moeten voldoen. Vanaf dit seizoen moeten de clubs immers over een minimum aantal zitplaatsen beschikken. Op de ene plaats blijft het beperkt tot omheiningen of dergelijke kleinere aanpassingen, bij andere clubs worden er volledige nieuwe tribunes opgetrokken. Een overzicht:

In Deinze werd de oude hoofdtribune afgebroken om plaats te maken voor een spiksplinternieuwe tribune. Deze hoofdtribune zal plaats bieden aan 800 toeschouwers. Normaal ging de tribune een capaciteit hebben van 1.100 maar aangezien de kosten van de nutsvoorzieningen te hoog opliepen wil het stadsbestuur niet afwijken van het vooropgesteld budget van 2 miljoen euro. Het nieuwe bouwwerk zal kleedkamers, toiletten, een kantine, een vergaderruimte en een perszaal bevatten.  (foto: www.kmskdeinze.be)


Ook bij Tubize werd er een volledig nieuwe hoofdtribune opgetrokken. (foto: www.afctubize.be)









In Virton werd er een volledige nieuwe tribune gebouwd tegenover de hoofdtribune. (foto: www.revirton.be)










Door de promotie van derde naar tweede klasse, komen er voor OH Leuven op het gebied van stadionvoorschriften een hoop nieuwe zaken kijken. Zo moest er in Leuven o.a. een apart vak, ingang, kantine en toiletten voor de bezoekers komen, een commandopost voor de ordediensten. Rondom het stadion wordt eveneens een omheining geplaatst om ongewenste personen van de grasmat te houden. (foto: www.ohl.be)



In het Mijn-stadion van KBHZ werd de oude hekken verwijderd en vervangen door nieuwe boarding. Ook het bezoekersvak werd uitgebreid. De tribune achter het doel zal vanaf dit seizoen toegankelijk zijn zodat de capaciteit voor de bezoekers serieus wordt opgetrokken. (foto: www.kbhzfoto.be)






Om het minimum aantal zitplaatsen te halen werden er in Dessel extra zitjes aangebracht op de staantribune. Het aantal zitplaatsen werd van 270 tot 750 opgetrokken. 
(foto:
www.kfcdesselsport.be)




Verbroedering Geel heeft de lichtcapaciteit opgetrokken tot 500 Lux en gisteren omstreeks 23u werd de lichtinstallatie hierop getest door de installateurs. Wanneer dit in orde bevonden wordt, dan zal de aanvraag naar de Voetbalbond verstuurd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties