Peace Cup: Tottenham heeft genoeg aan gelijkspel

Kristof Blomme

Tottenham en Sociedad hebben in Korea 1-1 gelijkgespeeld. Tottenham speelt op zondag de finale van het toernooi tegen Olympique Lyon.

De Spanjaarden speelden een goeie eerste helft. Er kwamen enkele kansjes, maar die werden allemaal gemist. Vlak voor rust kwamen de Spurs onverdiend op voorsprong. Defoe werd gehaakt door doelman Riesgo. De scheidsrechter liet knap doorspelen en Mido kon scoren. Even later ging Kovacevic neer in het strafschopgebied. De Serviër kreeg geen strafschop, maar integendeel z'n tweede gele kaart. Vlak na rust kon Sociedad met 10 man toch direct tegenprikken. Edman kon een bal van Alonso nog afblokken, maar De Paula was goed gevolgd. Beide ploegen kregen nog kansen op een winnende treffer, maar slaagden er niet meer in om te scoren.

Tottenham: Fulop, Kelly, Edman, Davenport, Gardner, Tainio (Marney 87), Carrick (C), Mendes (Reid 56), Routledge (Lennon 74), Defoe (El-Hamdaoui 81), Mido (Keane 67).

Boca Juniors klopten Sundowns FC uit Zuid-Afrika met 3-1. Voor de Argentijnen scoorden Cagna, Palermo en Cardozo. Tottenham en Boca eindigden op die manier met een gelijk aantal punten. De Engelsen haalden de eerste plaats dankzij het doelpuntensaldo.