Analyse Augustus: IFK Mariehamn zakt volledig weg

Truyens Himke
| 0 reacties
Augustus: IFK Mariehamn zakt volledig weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

IFK Mariehamn heeft er een erg zware maand opzitten. De zware wedstrijden uit het begin van de competitie beginnen hun tol te eisen.  IFK tuimelde van een mooie zesde stek weg naar de 11de plek in het klassement, slechts vier punten verwijderd van de degradatie.
 
Onder aan het klassement gebeurden er niet al te veel verschuivingen. Af en toe komt er eens een laatste probeersel, maar veel levert dit niet op. TP-47 staat afgetekend laatste met vijf punten minder dan het Lapse RoPS. Mathematisch kan nog alles en zijn enkele de ploegen met meer dan 28 punten zeker van een verlengd verblijf in de hoogste divisie. Dit wil zeggen FC Haka, FC Inter, TamU, HJK en MyPa, oftewel de ploegen die nog strijden voor de titel.
 
MyPa kende zonder meer een succesrijke maand, buiten dat ze nog steeds aan de leiding staan in de eigen competitie versloegen ze ook Dundee United en versierden ze op die manier een plaatsje in de Uefa-beker.
 
Toch spelen ze onder een constante druk, want de troepen van Keith Armstrong zitten hen op de hielen. HJK heeft er op zich geen slechte maand opzitten, maar kon niet profiteren van de fout die MyPa maakte. Zo kreeg HJK voor de eerste keer dit seizoen een nederlaag te verwerken net op het moment dat MyPa punten liet liggen.
 
De derde in de stand is Tampere United, de ploeg die HJK verschalkte met 0-2. Tampere, dat al jaren met hetzelfde probleem kampt, heeft ook nu weer last van stress. Punten pakken op het juiste moment lijkt onmogelijk. Toch was augustus een productieve maand met 10 op 12 punten.
 
Op een gedeelde derde stek staan de rivalen van Tampere uit Turku. FC Inter had iets minder succes en zag Tampere op gelijke hoogte komen. Toch staat de ploeg goed op schema om één van de fel begeerde Europese tickets binnen te rijven.
 
FC Haka staat slechts op een teleurstellende vijfde stek en de reden is duidelijk. Augustus was zeker niet hun maand, een triestige 5 op 12 bewijst dat ze er niet klaar voor zijn. Indien Haka alsnog de titel wil grijpen, gaan er wonderen moeten gebeuren en anders zullen ze blij moeten zijn indien ze de Intertoto kunnen halen.
 
In de middenmoot is niet al te veel veranderd: FC Lathi, AC Allianssi, FC KooTeePee en KuPS blijven min of meer op dezelfde posities en kunnen af en toe eens profiteren als de anderen een steek laat vallen. Ze zijn allen zo goed als zeker van het behoud en bollen nog wat uit.
 
De verrassing van de maand is op de 10de stek te vinden. FF Jaro beleeft hoogdagen en kruipt weg uit de onderste regionen om zich alsnog te redden. Vorige maand werden ze nog voor dood opgeschreven, nu winnen ze vlot met 6-1 van KooTeePee en met 0-2 van MyPa.
 
Het echte probleem is net hieronder te vinden, waar IFK Mariehamn zich als maar meer in de nesten werkt. De revelatie van het begin van het seizoen geraakt niet meer verder dan af en toe een gelijkspel, voor de rest is het steeds een verlies. Op vier punten van een degradatieplaats zijn ze nog lang niet zeker van het behoud.
TPS, RoPS en TP-47 zijn er helemaal geweest, geen van deze ploegen wist immers enig moment te overtuigen en ook tijdens de laatste vier wedstrijden was dit niet het geval.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties