Wevelgem start dan toch in vierde *update*

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wevelgem start dan toch in vierde *update*
Foto: © SC

In vierde klasse A zullen voor de nieuwe competitie 2005-2006 straks 17 ploegen aan de start staan in plaats van de traditionele 16 clubs. Dit kwam omdat Gistel, dat vrijwillig het nationale voetbal terzijde liet en in vierde provinciale zou starten, door een klacht van enkele Gistelse bestuursleden, alsnog bij beslissing van hogerhand in vierde nationale A zou beginnen. Dat leek aanvankelijk geen probleem, maar nu blijkt dat naar alle waarschijnlijkheid de competitie in Vierde A niet van start zal gaan op zondag 4 september.
 
Wevelgem betwist immers nog steeds zijn degradatie naar vierde nationale. Het Arbitragehof zou donderdag jongstleden een definitieve beslissing nemen, maar die bleef uit.

Bij Evergem, de tegenstander van Wevelgem op de openingsdag, kan trainer Vital Borkelmans er niet mee lachen: ,,Het is schandalig dat we drie maanden na het einde van vorig seizoen nog steeds niet weten wie in onze reeks staat en wanneer in vierde A de competitie start. Zo iets kan enkel in Belgie.’’


*update*
Deze morgen werd Wevelgem in het ongelijk gesteld zodat dit weekend de competitie dan toch kan aanvangen zowel in Bevordering A (17 ploegen) als in derde nationale A (16 ploegen). 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties