Deschamps biedt ontslag aan

Deschamps biedt ontslag aan
Foto: © SC

Didier Deschamps heeft zijn ontslag aangeboden als trainer van AS Monaco, zo meldt de Franse sportkrant L'Équipe. De voormalig international zag zijn ploeg zondag op eigen veld met 0-2 verliezen van Rennes, waardoor de club slechts vijftiende in de Ligue 1 staat. De clubleiding van de Monegasken heeft nog niet gereageerd.

De 36-jarige Deschamps beëindigde zijn actieve loopbaan in juni 2001 en trad direct in dienst als trainer van Monaco. In zijn eerste seizoen eindigden de Monegasken slechts als vijftiende, maar in de seizoenen daarop keerde Monaco terug aan de Franse top met een tweede en een derde plaats. In 2003 leidde Deschamps de club naar winst in de Coupe de la Ligue en een jaar later bereikte Monaco verrassend de finale van de UEFA Champions League. Daarin moesten de Fransen hun meerdere erkennen in FC Porto (3-0). Dit seizoen slaagde Monaco er niet in om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Real Betis was in de derde voorronde te sterk, waardoor Monaco werd veroordeeld tot de UEFA Cup. Afgelopen donderdag boekte Monaco in de eerste ronde van dat toernooi een 2-0 zege op Willem II.

Deschamps speelde in actieve carrière voor FC Nantes, Olympique Marseille, Girondins Bordeaux, Juventus en Valencia CF. Als clubspeler won hij vijf nationale titels, twee bekers, twee maal de Champions League, één Europese Supercup en één wereldbeker voor clubteams. Met Les Bleus werd Deschamps in 1998 wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties