Betis en Villarreal kunnen weer niet winnen

Tonnelier Caroline

Betis Sevilla en Villarreal, de twee Spaanse debutanten in de Champions League, zijn er op de vierde speeldag van de Primera División opnieuw niet in geslaagd de drie punten te pakken.  Betis haalde wel een verdienstelijk gelijkspel op het veld van Deportivo La Coruña.  Villarreal verloor op eigen terrein van het verrassende Celta.

In een leuke beginfase was de eerste grote kans voor Deportivo.  Doblas hield de doorgebroken Capdevila van een doelpunt.  Betis speculeerde aanvankelijk vooral op de counter, maar groeide stilaan uit tot de betere ploeg.  Vooral het flankenspel, met een uitblinkersrol voor Joaquín, bezorgde de Galicische verdediging heel wat problemen.   Het was ook de jonge international die aan de basis lag van het openingsdoelpunt.  Hij bediende Oliveira, die met links doelman Molina klopte.  De Andalusiërs leken met een voorsprong de rust te kunnen ingaan, tot scheidsrechter Megía Davíla de thuisploeg een penalty schonk na twijfelachtig handspel van Miguel Angel.  Het protest van Serra Ferrer leverde de coach nog de uitsluiting op.  Tristán trok zich niets aan van de heisa en schoot de penalty koelbloedig voorbij Doblas.

Betis kwam opnieuw als beste ploeg uit de kleedkamers, maar slaagde er niet echt in Molina te bedreigen.  Depor-coach Caparros bracht met Senel nog een extra aanvaller.  Lang duurde zijn debuut echter niet, want na enkele minuten geblesseerd het veld verlaten.  Beide teams kregen in de slotfase nog kansen op de gelijkmaker.  De beste mogelijkheid was voor Tristán, maar Doblas pakte uit met een goede redding.

Celta de Vigo is opnieuw leider na de overwinning op het veld van Villarreal.  De bezoekers haalden het met 1-2 dankzij twee treffers van Baiano.  Villarreal speelde dankzij de terugkeer van Riquelme al iets beter, maar acteerde nog lang niet op zijn niveau van vorig seizoen.  Celta herpakte zich na de nederlaag tegen Racing Santander.  De Galiciërs stonden aan de rust al op een geruststellende 0-2 voorsprong.  Beide doelpunten kwamen tot stand na een counter.  De partij werd nog even spannend na de treffer van Riquelme tien minuten voor het einde.  De Argentijn scoorde uit een vrije trap.  Verder kwam Villarreal niet meer, zodat de eerste thuisnederlaag sinds 20 november 2004 een feit was.